Selecteer een pagina

Dankbaar dat ik met het Zangam koor onderdeel mag zijn van dit bijzondere project Cloud Messenger, een eigentijdse, interdisciplinaire muziek- en dansvoorstelling op het snijvlak van Indiase en Westerse tradities. 

Cloud Messenger is geïnspireerd op het eeuwenoude gedicht ‘Meghaduta’ van één van India’s grootste dichters, Kalidasa. In dit gedicht vraagt een verbannen natuurgeest, eenzaam en verlangend naar zijn geliefde, aan een wolk om een boodschap van liefde naar haar te brengen. Wolken worden gezien als de vluchtige hemellichamen die mensen met elkaar kunnen verbinden. Een prikkelend idee in een tijd waarin mensen, instituten en overheden steeds verder van elkaar af lijken te staan. Wat zegt dit meer dan tweeduizend jaar oude, magische gedicht over de huidige tijd, die de eenzaamste eeuw ooit wordt genoemd? 

Componisten Samhita Mundkur en Boudewijn Ruigrok zochten voor de nieuwe muziek naar raakvlakken en verschillen tussen Indiase en westerse compositietechnieken. Zij haalden inspiratie uit het oude Sanskriet van het oorspronkelijke gedicht en uit de interpretatie die de Britse componist Gustav Holst eraan gaf in zijn compositie uit 1913. Dansers brengen onder leiding van Gauri Sharma Tripathi een uitdagende mix van moderne dans en klassieke en moderne Indiase dansstijlen, begeleid door het New European Ensemble, solisten en een groot, speciaal samengesteld koor van zangers uit de Haagse en Indiase community. Samen leggen zij een verbinding tussen verleden en heden, tussen India en het westen en tussen elkaar…

16, 17 en 18 mei
20:30 uur
Tickets: klik hier

Meer informatie