Selecteer een pagina

BIO

‘Inge ontroert met haar gedreven vioolspel.
De klanken die zij aan de snaren van haar instrument ontlokt bereiken en resoneren in het hart’

Op zevenjarige leeftijd krijgt Inge (1966)  haar eerste vioolles van haar overbuurman W.A.P. de Kramer in de Bankastraat in Dordrecht. Net als haar ‘vioolopa’ kiest zij voor een carrière in het onderwijs en is zij een bevlogen docent maatschappijleer.

Haar vrije tijd is voor de viool en zij verdiepte zich in verschillende muzikale genres en schnabbelt in commerciële projecten.

Rond 2016 kon Inge als gevolg van een operatie een tijdlang niet voluit vioolspelen. In die periode ging ze op zoek naar andere manieren om zich artistiek te uiten. Ze verdiepte zich in zang en in ‘muziek maken op papier’, oftewel poëzie. 

Haar gedicht Schuldpapier I is in oktober 2023 Gedicht van de Maaand op de klimaatdichters.org.

Inge schreef Schuldpapier I oorspronkelijk in opdracht van de Gedichtensalon bij het thema Boem Paukeslag. De turflijst van het project Schone Rivieren, waar zij vrijwillig rivierafvalonderzoek doet,  inspireerde haar.

In de reeks Schuldpapier combineert Inge haar creativiteit met haar maatschappelijke betrokkenheid. Het verlangen ontstaat om hier méér mee te gaan doen. Op dit moment verkent Inge welk concept het beste past bij haar ‘viool vol verhalen’.

Op deze website is een aantal van haar gedichten te lezen.

Viool

Inge bespeelt een instrument van haar ‘vioolopa’. In 1807 gebouwd door de Cuypers-dynastie, één van de belangrijkste Nederlandse familie van vioolbouwers.

‘Woorden
zijn de snaren
van jouw viool’

Inge woont nu 10 jaar in Schiedam en zij is vrijwilliger in de redactie van wijkmagazine OOST!. Voor de rubriek  Buurtpraatje interviewt zij willekeurige bewoners en ze is één van de Troubadours van Schiedam.

P.S.

Schrijven doet Inge onder de naam Inge van Harten, muziek maakt zij als Inge Koppert.

Projecten

waar zij met veel plezier aan terugdenkt zijn:

Barok & (licht) klassiek

 • Duo de Barokka’s, met Marysia Drapacka (contrabas)
 • Bachcantates & Passionen o.l.v. Koos van Beurden in Schipluiden
 • Orgelconcerten met Kees Blijdorp (orgel) en Pauline van der Werff (zang); Buxtehude, Cima, Pepusch; Grote Kerk Vlaardingen en Doopsgezinde Kerk Rotterdam; Wijk bij Duurstede en Blauwkapel (periode 2011-2012)
 • The Ten Commandments (e.a.) met The New London Chorale o.l.v. Tom Parker met Anita Meijer en Rob de Nijs (1991) via Stardust Productions
 • New London Chorale; Overture,  Standing By Anthem for the world, Hallelujah

  Jazz

  • ‘Ode aan Charlie Parker’ in Thelonius, Rotterdam.  Arie Kuit & band met strijkers, met arrangementen van Ruud Bergamin, naar  “Parker with Strings” (Hans Zirkzee noemt dit concert in zijn boek “Jazz in Rotterdam”)
  • XLJazz projectorkest Omnivore Buitenkunst i.s.m. Bimhuis (2008)

  Wereldmuziek

  • SHARAD o.l.v. Kanniks Kannikeswaran (2013). India Dance Festival  KORZO.
  • OTRA (Tango-orkest Wereldmuziek Rotterdams Conservatorium) (1993)
  • Mariachi Los Gavilanes o.l.v. Willem Hendrikse (1990-1995); Emilio de Vlam

  Producties

  Muziek & Verhalen

  • Saul & David (de poster) en De Regenmakers met organist Wout Bosschaart en verteller Cees van der Jagt in de Doopsgezinde Kerk Rotterdam
  • Poëzie Streken met de Rotterdamse dichteres Jetje Valk
  • Strijdkunst, een project over strijdliederen i.s.m. de PvdA (2 mei 1998).

  Muziek & Schrijf

  LESSEN

  Inge volgde vioollessen bij Vladimir Krejza (klassiek); Ruud Bergamin en Jasper Le Clercq (jazz); Miranda Rademaker (methodiek); Satyakam Mohkamsing (indian violin) en sinds 2017 bij Laura Rafecas (Schiedam).

  Inge volgt zang- & koorlessen bij Zangam: het eerste Indiaas/Nederlandse koor, dat liederen uit heel India zingt.

  Inge volg(t)de schrijflessen bij de Poetry Academy (2019-2020);  schrijftraining bij Lidewijde Paris via de Schrijversvakschool Amsterdam (2021); sinds 2021 poëziegroep en schrijfcoaching bij de Rotterdamse dichteres Myrte Leffring.